Hoe maak je de switch naar natuurlijke shampoo bars?

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 16:47

Overschakelen op natuurlijke shampoos bars is een geweldige manier om het gebruik van plastic flessen en chemicaliën in je haarverzorgingsroutine te verminderen. Hier zijn enkele stappen om u te helpen de overstap te maken:

Stap 1 : Onderzoek

Zoek naar natuurlijke shampoos bars die geschikt zijn voor jouw haartype en hoofdhuidconditie. U kunt beoordelingen lezen of om aanbevelingen vragen van mensen met vergelijkbare haartypes als u.

 

Stap 2: Begin langzaam

Bij het overschakelen naar een nieuwe haarverzorgingsroutine is het belangrijk om je haar de tijd te geven om zich aan te passen. Begin met het gebruik van de natuurlijke shampoo bar eenmaal per week en verhoog geleidelijk naarmate je haar eraan went.

 

Stap 3: Goed uitspoelen

Zorg ervoor dat je je haar goed uitspoelt na het gebruik van een natuurlijke shampoo bar om residu of opbouw te voorkomen.

Stap 4 : Gebruik een natuurlijke conditioner

Natuurlijke vaste shampoos kunnen de haar soms droog laten aanvoelen, dus het gebruik van een natuurlijke conditioner na het wassen kan helpen om je haar te hydrateren en zacht en zijdeachtig te laten aanvoelen.

 

Stap 5: Op de juiste manier bewaren

Zorg ervoor dat u uw natuurlijke shampoo bars op een droge plaats bewaart om te voorkomen dat deze papperig wordt. Een zeepbakje met afvoergaten of een rooster kan een goede optie zijn.

 

Stap 6:  Wees geduldig

Het kan een paar weken duren voordat je haar zich heeft aangepast aan de natuurlijke vaste shampoo, maar heb geduld en geef het de tijd. Na verloop van tijd zult u merken dat uw haar gezonder en beter handelbaar wordt.

 

Over het algemeen kan het overstappen op natuurlijke vaste shampoos een geweldige manier zijn om de gezondheid van je haar te verbeteren en je impact op het milieu te verminderen.

Uit Ons assortiment